Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanje statistike obiskov (Google Analytics).
Z nadaljno uporabo spletne strani ali klikom na "Strinjam se", se strinjate z uporabo piškotkov.
rdečeoka drevesna žabica
Agalychnis callidryas
rdečeoka drevesna žabica

Agalychnis callidryas
Družina: Hylidae - Phyllomedusinae

Rdečeoka drevesna regica, Agalychnis callidryas, Cope 1862

Opis: obstaja več oblik oz. podvrst te žabice, za vse pa je značilno da spremenijo bravo glede na razpoloženje, npr: zelena, ko je nerazpoložena ali bolna spremni barvo telesa v rdeče - rjavo bravo.

Velikost: samičke 6,6 cm, samčki 4,4 cm

Življenska doba: 5 let

Prehrana: so mesojede, jedo načeloma vse živali, ki jih lahko požrejo, v glavnem pa: črički, vešče, muhe, kobilice, večkrat tudi manjše žabe. Varovalna barva ji omogoča dobro skritost med listjem, kjer čaka, da se plen pojavi.

Lokacija v naravi: celotna južna Amerika, v glavnem Centralna Amerika: Panama, Kostarika in Nikaragva.

Skrb: žabica živi v tropskih gozdovih v bližini rek in hribovskih bopočij, temepratura 24 do 30 °C čez dan in 18 - 25°C ponoči, zračna vlažnost od 80 do 100%. Žabice ne znajo plavati! So drevesna vrsta, v terariju rabijo nizko posodo s čisto mehko (osmozirano) vodo. Žabice so izključno nočne, dan prespijo v celoti, ob prisotnosti luči ponoči se takoj postavijo v varovalni speči položaj.

Razmnoževanje: razmnožujejo se v deževnem obdobju, ritual razmnoževanja se prične z intenzivnim kvakanjem. Žabe se razmnožujejo s t.i. procesom amplexus, manjši samček se hrbtno oprime samičke dokler njena jajca niso zrela in jih osemeni, ko prihajajo iz samice, samček samice ne spusti vse dokler jajca niso dokončno položena. Amplexus laho traja kakšen dan ali več.

copyrights - © 2005/06 De Bonaldi

SKICA


NAKUPOVANJE ŽIVALI: vedno se posvetujte s strokovnjakom o primernosti prodajalca ali gojitelja, v veliko primerih je žival iz narave, bolna, prestara, prenaša parazite in bolezni, ki so lahko tudi za človeka nevarne; nizka cena lahko pomeni bolno žival, visoka cena lahko pomeni prevaro kupca. Posvet o nabavi preprečuje resnejše zaplete!

Opis prispeval mr_ee moderator na forumu PLAZILCI

Oblika primerna za tiskanje Natisni